Kérjük válassz milyen tartalmakat szeretnél látni!

Mennyi ideig tart a fogszabályozás kezelés?

Mennyi Ideig Tart A Fogszabalyozas Kezeles

A fenti kérdést bizonyára mindenki az elsők között teszi fel, a fogszabályozó konzultáció során. Akármennyire is szeretnénk, a válasz a legtöbb esetben nem egyértelmű. Azonban a Smilezor® láthatatlan fogszabályozó egyik nagyon fontos előnye, hogy a digitális tervezésnek köszönhetően a legtöbb esetben erre a kezelőorvos választ tud adni!

A fogszabályozó kezelések időtartamát számos tényező befolyásolhatja, ilyen lehet az eset komplexitása, a készülék típusa, és a páciens veleszületett sajátosságai. Egy azonban biztos. Megéri rászánni az időt, hiszen a gyorsan elért végeredmény nem feltétlenül a legjobb.

A Smilezor® láthatatlan fogszabályozóval a kezelések átlagosan 6-14 hónap közé esnek. A kisebb esztétikai eltérések korrigáláshoz sok esetben elegendő lehet akár néhány hónap is. A komplex esetek megoldására azonban előfordulhat, hogy 1-1,5 évet is rá kell szánni.

A hagyományos rögzített készülékeknél a kezelési idő igencsak megfoghatatlan, hiszen a kezelőorvos kizárólag a tapasztalataira tud támaszkodni, és az alapján tudja megsaccolni a kezelés hosszát. Ám ezt rengeteg tényező felülírhatja, például, ha a fogorvos vagy a páciens bármilyen okból kifolyólag elmulasztja az ívcserét vagy az aktiválást, akkor a kezelés hossza folyamatosan növekszik.

Ezzel szemben a Smilezor® láthatatlan fogszabályozónak számos olyan tulajdonsága van, mely lehetővé teszi, hogy a kezelés hossza tervezhetőbb legyen.

A digitális tervezés

A tervezés során szakembereink az elérni kívánt végeredményt határozzák meg, egy-egy esetnek több megoldása is lehet. A szakemberek tudásuknak és a speciális szoftvereknek köszönhetően meg tudják határozni a legideálisabb módot. A tervezés végén láthatóvá válik, hogy hány sín szükséges a kívánt végeredmény eléréséhez.

Egyszerű síncserék

A kezelés közben nem kell minden hónapban aktiválásra visszajárni a fogorvosi rendelőbe, hanem az előre beszámozott síneket kell a megfelelő sorrendben cserélni. Ennek köszönhetően betegség vagy időhiány miatt nem tolódik ki a fogszabályozó kezelés hossza.
A digitális tervezés egyfajta biztonságot jelent a kezelés végeredményét, valamint az időtartamát tekintve. Azonban még a digitális tervezésnél sem lehet minden esetben teljes pontossággal meghatározni a kezelés hosszát, hiszen a fogak, foggyökerek formája, a páciens csontozata is nagyban befolyásolhatja azt.
Végül, de nem utolsó sorban egy igen fontos tényező, ami nagyban hozzájárul a kezelés tervezett hosszának alakulásához.
A sínes fogszabályozás különösen igényli a páciens pontosságát, precizitását és közreműködését a fogszabályozó sínek hordását illetően.

Teendői:

  • napi 20-22 óra viselés
  • 14 naponta síncsere
  • kontrollvizsgálatokon megjelenés

Jó hír, hogy más fogszabályozó rendszerekkel ellentétben a Smilezor® egyedülálló garanciát biztosít. Előfordulhat, hogy a kezelés végeztével, nem lesz teljesen tökéletes az eredmény, ebben az esetben a Smilezor® biztosít számodra egy újra tervezést, és a tervek alapján fogszabályozó síneket. Így már biztosan elégedett leszel a végeredménnyel.

CTA pin

Válaszd a hozzád legközelebbi rendelőt!

És tedd meg az első lépést a szebb mosoly ösvényén!
Térképes Kereső