Toggle title

Toggle content goes here, click edit button to change this text.

Gyakran ismételt kérdések

Fogszabályozó

Milyen előnyei vannak a láthatatlan fogszabályozónak?

1. Kiszámíthatóság: A fogszabályozás megkezdése előtt meghatározható a kezelés időtartama.

2. A kezelés időtartama alatt nem kell hetente-kéthetente a rendelőbe járnia. Igény esetén előre el tudjuk készíteni a a fogszabályzókat a kezelés elejétől a végéig.

3. A fogszabályzó viselőjének a komfortérzete nem romlik és magabiztos maradhat, mivel a sínek – az esztétikát szem előtt tartva – átlátszó orvosi műanyagból készülnek.

4. Lenyűgöző eredményeket értünk el az elmúlt évek során amit, mi sem bizonyíthat jobban mint a többszáz elégedett paciensünk.

Bár a technikai háttér biztosított a kezelés eredményességéhez, ennek ellenére nagyon sok múlik a fogszabályzó viselőjén: ha nem hordja megfelelően az eszközt, akkor lelassul a kezelés.

A mai, modern fogszabályozási lehetőségeknek köszönhetően ritkábban kell megjelenni a rendelőben, kényelmesebb a készülék viselése, és a fogorvosi székben eltöltött idő is jelentősen lecsökken. Soha nem késő belevágni, hiszen felnőtt korban is tökéletes eredményt lehet elérni, az esztétikus készülékeknek köszönhetően pedig a kezelés észrevehetetlen.

Milyen anyagból és milyen technológiával készül?

A láthatatlan fogszabályozó rendszer áttetsző (láthatatlan, biokompatibilis műanyag) sínek sorozata, amely lépésről-lépésre kíméletesen mozgatja a fogakat az ideális helyzetükbe.

Alapja egy rendkívül pontos és hatékony fogászati szoftver, amivel képesek vagyunk megtervezni az elvárt állapotot. A legújabb technikával bíró szoftvernek köszönhetően ez az esztétikus és higiénikus fogszabályozó rendszer sokkal pontosabban és gyorsabban működik, mint egy hagyományos, fogakra rögzített fogszabályzó. A tervezést követően 3D nyomtató segítségével állítjuk elő a készüléket.

Milyen esetben van rá szükség és mikor nem javasolt?

Azoknak ajánlott a termék, akik

 • gyorsan és észrevétlenül szeretnének szebb mosolyt fogszabályozással,
 • nem szeretnének ragasztott fogszabályzót,
 • kiszámítható kezelésre vágynak,
 • fontosnak tartják a száj higiéniáját a fogszabályozás alatt is,
 • számára az esztétika nagyon fontos.

Döntési szempontok és kizáró tényezők pontokba szedve:

 • tejfogak megléte
 • elhívatottság hiánya
 • túl sok foga volt pótolva
 • eset bonyolultsága: olyan eset, amikor már érdemesebb lehet ragasztott fogszabályozót tenni.

Mennyi ideig kell hordani egy sínt?

A síneket minimum 14 napig, naponta 20-22 órán át kell hordani. Azonban fontos tudni, hogy fogak mozgásának sebessége egyénenként eltér, így előfordulhat, hogy a te esetedben 14 nap után még nem fog felpattanni a következő sín. Semmi gond! Hordd tovább az előző sínt még 2-3-4-5 napig, ha ez után sem megy fel az új sín, akkor mindenképp fordulj ügyfélszolgálatunkhoz, hogy mielőbb megoldást találjunk a problémára!

A sín és a fogak között egy kis levegős hézag van, ez normális?

Igen, ez teljesen normális! Amikor egy sínnel a frontfogakat mozgatjuk, akkor a sínnek idő kell, mire annyit mozdít a fogakon, hogy teljesen fel tudjon illeszkedni rá. Így sajnos néha előfordul, hogy pár napig egy kis hézag lesz a sín és a fogak között. Nyugodtan próbáld néha feljebb tolni a sínt, hogy gyorsabban tudjon a helyére kerülni. Légy türelmes, a kezelés előrehaladtával ez egyre kevesebb esetben fog előfordulni. Azonban ne aggódj, fogszabályozó hatásfokát nem befolyásolják a hézagok!

Mire kell figyelni az ápolás során?

Tisztítása: A síneket az eltávolításukkor és a behelyezésük előtt is langyos vízzel öblítsük le! A síneket fogkefével, fogkrémmel és fogszabályozó tisztító készítményekkel is nyugodtan tisztíthatod. Forró vizet azonban ne használj!

Tárolása: Az aktuálisan hordott síneket mindig a hozzá kapott tartó dobozban tároljuk, hiszen az megvédi azokat a szennyeződésektől és a sérülésektől.

Ehetek és ihatok a sínek használata közben?

A sínekben csak vizet lehet fogyasztani. Üdítő, tea, kávé stb. fogyasztása esetén ki kell venni a síneket, és alaposan át kell öblögetni vízzel a szájüreget, mielőtt visszahelyezzük a sínt. Evés után pedig fogat kell mosni. Sajnos ez némi áldozattal jár, de a szép mosolyért érdemes egy rövid időre bevállalni ezt a kényelmetlenséget.

Mik az előnyei és a hátrányai?

Előnyei: Higiénikus, esztétikus, kíméletes, pontos, kivehető, kiszámítható, modern

Hátrányai: kivehetősége miatt nagyban függ a kezelés sikeressége a páciens közreműködését

Mi csökkenti a hatásfokát?

Amennyiben kevesebbet hordja a páciens az elő írtaknál, és nem megfelelő időközönként cseréli a síneket.

Programom van, amin nem tudom viselni a fogszabályozót. Kivehetem néhány órára vagy egy napra?

Igen, ha olyan programod van, amin nem szeretnéd, hogy a fogszabályozó bent legyen, nyugodtan hagyd otthon, de figyelj rá, hogy amennyi időt nem hordtad a fogszabályozót, annyi idővel kitold az adott sín hordási idejét. Nagyon fontos azonban, hogy maximum egyhuzamban 1 napot hagyhatsz ki a fogszabályozó hordásából, ennél hosszabb időtartam már gondot okozhat.

A rendezetlen fogsor hogyan hat ki az egészségemre?

A rendezett fogsor sokkal könnyebben tisztítható, ezáltal kevésbé rakódik le ételmaradék és lepedék a fogak között és a szájban, így kisebb az esélye a fogkő kialakulásának is. Nem is gondolnák sokan, hogy gyakori nyak-, hát-, vagy fejfájásuk oka a szájban keresendő. Egy jól működő, egészséges fogazat kihat az ember egész testének folyamataira, így nagyon fontos, hogy ne csak akkor forduljunk fogorvosunkhoz, ha már nagy a baj. A fogak betegségei és elvesztésük nagy számban megelőzhetőké jól szabályozott fogakkal, és évenkénti kontrollal.

Külföldön élek, hányszor kell megjelennem a rendelőben a kezelés során?

A kezeléshez mindenképpen szükséges egy konzultáció, melynek alkalmával a fogorvos eldönti, hogy megoldható-e az eset a Smilezor láthatatlan fogszabályozóval. Amennyiben igen a rendszer lehetővé teszi számunkra, hogy a kezeléshez szükséges összes sint egyben át adjuk. Ha úgy látjuk, nem szükséges találkoznunk a sínek átadásához, természetesen el is tudjuk küldeni Neked. Természetesen, ha tudsz, arra kérünk, vedd át személyesen a síneket, hogy együtt tudjuk átnézni a terveket, és használatukat megmutassuk. A kezelés végén szintén szeretnénk találkozni Veled, hogy átbeszéljük, milyen helyben tartót szeretnél használni.

Milyen korosztálynak készül a láthatatlan fogszabályozó?

Felnőtteknél nincsen felső határa annak, hogy sikeres lesz-e egy kezelés.

Mennyi ideig tart a kezelés?

Esetenként változik a kezelés hossza melyet, csak a tervezés után tudunk pontosan meghatározni. A kezelések a legtöbb esetben 4-10 hónaposak.

Tudok kérni részletfizetést?

Igen!

A csomagra 2 részletben történő fizetést tudunk biztosítani

– Lenyomatvételkor szükséges kifizetni az összeg első felét.

– Átvételkor pedig a fennmaradó összeget.

Az utolsó sínemet kezdem hordani, mit kell tennem utána?

Amikor az utolsó sínedet teszed fel, mindenképp keresd fel az ügyfélszolgálatunkat, hogy időpontot tudjatok egyeztetni az utókonzultációra! Ezen a konzultáción fogjátok átbeszélni a kezelőorvossal a fogszabályozás eredményét, a lezárásának menetét és a helyben tartást.

Mi garantálja, hogy a kezelés után nem rendeződnek vissza a fogaim?

A helybentartó készülékek azt a célt szolgálják, hogy a fogszabályozás után a fogak be tudjanak annyira csontosodni, hogy később már ne tudjanak elmozdulni a helyükről. Többfajta készülékkel is meg tudjuk akadályozni, hogy újra fogszabályozóra legyen szükséged, a Smilezornál elérhető kivehető éjszakai verzió és beragasztott ív is. Ezt már az első konzultáción is kihangsúlyozzuk, és ezért is szeretnénk veled találkozni a kezelés végén. Az, hogy neked milyen helybentartót és meddig kell hordanod, a kezelés hosszán, és a személyes döntéseden is múlik.

Megvannak a bölcsességfogaim. Ki kell húzni őket?

Az esetedtől függ.

Az esetek egy részében, ha az alsó bölcsességfogaid okozták a torlódást, akkor valószínű. De ezt a rendelőben, az első konzultációnk alkalmával már el tudjuk dönteni.

Ki kell húzni a fogaimat?

Esettől függ, mi minden esetben arra törekszünk, hogy egészséges fogakat ne kelljen eltávolítani.

Fáj-e a sínek hordása? Zavarhat a beszédben?

Gyengéd erőkkel, ám összetett mozgatásokkal tudunk hamar eredményt elérni, mely nem okoz kellemetlenséget. A síneket 1-2 óra alatt annyira megszokod, hogy észre sem fogod venni a kezelés alatt.

Elkezdtem a kezelést, de nagyon kellemetlen, ez normális?

Bár a láthatatlan fogszabályozó sokkal kíméletesebben és kevesebb fájdalommal mozgatja a fogakat, mint hagyományos fém társa, mégis járhat kellemetlen érzéssel. A pácienseink 80 %-a azonban kellemetlenséget csak a sínek hordásának első 3-4 napjában tapasztal, utána szinte észre sem veszik azokat. Ez azért van, mert a fogszabályozás a fogak mozgatásával jár, ami miatt sajnos nem lehet egy kezelés sem teljesen fájdalommentes, de amint elkezdenek mozogni a fogak, ez gyorsan el fog múlni.

Vágja a sín a számat. Mi a teendő?

Nagy gondot fordítunk a sínek széleinek kézzel történő csiszolására és polírozására, de sajnos néhány estben előfordul, hogy a sín sérti a páciensek száját. Minden esetben javasoljuk, hogy amint ezt tapasztalod, fordulj ügyfélszolgálatunkhoz! Azonban érdemes tudni, hogy az esetek 90 %-ában egy kis viasz vagy reszelés a sín széléből megoldást nyújt a kellemetlenségre.

Megrepedt / eltört / elveszett a sínem, mit tegyek?

Amint azt tapasztalod, hogy a síned megsérült/elveszett, fordulj ügyfélszolgálatunkhoz, és kérd a sín cseréjét! Ehhez két információt kell megadnod a sínről: alsó/felső, és hogy hányas számú. A sínt ingyenesen cseréljük neked a kapacitásunktól függően 1-3 napon belül.

Tipp: Őrizd meg az előző síned, hogy ha elveszted valamelyiket, akkor amíg vársz a csere sínre, be tudd tenni az előzőt, hogy a fogaid visszafelé mozgását meg tudd akadályozni!

Volt már fogszabályozóm, lehet-e újrakezdenem?

Természetesen.

Gyakran találkozunk olyan páciensekkel, akik fiatalabb korban már átestek fogszabályozáson, melynek eredményével vagy nem volt elégedett, vagy visszarendeződtek a fogai. Ezért is hívjuk fel sokszor a figyelmed a kezelés végén szükséges helyben tartóra.

Mikor láthatom a tervet?

Az első találkozáskor készült lenyomataidat a laborban digitalizáljuk, majd azokra tervezzük meg a síneket. A sínek átvételét a tervek átnézésével kezdjük, hogy értsd, mi miért és hogyan történik majd a fogaiddal.

Fogfehérítő

Mi csökkenti a fogfehérítés hatásfokát?

 • Helytelen használat,
 • nem megfelelő szájhigiénia,
 • használati utasítás be nem tartása

A megnyerő mosoly mit ad hozzá a megjelenésemhez?

Kutatásokkal bizonyították, hogy a megfelelő fogazat önmagában magabiztosságot kölcsönöz, és a másik félben is bizalmat ébreszt. A jó és szép fogazat sokat elárul rólunk: azt a benyomást kelti, hogy olyan értékrenddel bírunk, amelyben az egészség is szerepet kap. A szép és esztétikus mosoly szerepe kétséget kizáróan jelentős a siker felé vezető úton.

Ezek összessége kihatással vannak kapcsolatainkra, munkánkra és a mindennapi helyzeteinkre.

Mik a SmileZor-os fogfehérítők előnyei?

Tisztító polírozás után kezdi csak használni az ügyfél! (Ez egy fontos momentum)

Hosszú évek tapasztalata bizonyítja, hogy a teljes fogív fehérítésére leginkább bevált módszer az Opalescence PF zselék mélyhúzott fogsínnel történő alkalmazása. A kezelés általában otthon történik, így kényelmes a páciensnek, és időt takarít meg a fogorvos számára. A fogsínt a páciens évekig megőrizheti, és szükség esetén újra használhatja.

Az Opalescence PF zselék többféle koncentrációban, ízesítésben és kiszerelésben állnak rendelkezésre, így mindenki kiválaszthatja az adott esetben legmegfelelőbb anyagot.

 • Opalescence PF 10% – 8 órás éjszakai használatra. Karbamid- peroxidot, kálium-nitrátot es fluoridot tartalmaz.
 • Opalescence PF 16% – Napi 2-4 órás használatra. Karbamid-peroxidot, kálium-nitrátot, es fluoridot tartalmaz. A magasabb hatóanyag koncentráció gyorsabb fehéredést eredményez.

Mosolybank

Miért előnyös, ha rendelkezem a fogsorom digitális lenyomatával?

A fogazat morfológiájának digitalizálása arra az esetre, ha bármilyen fogpótlást kell készíteni. Ez segítséget jelent az eredeti állapot rekonstruáláshoz a későbbi pótlások esetében. Az arcunkhoz legjobban illeszkedő, természetes formákat kell rekonstruálni pótlás esetén. Ennél pontosabb eljárás nincs a piacon, a színnel azért nem foglalkozunk, mert azt feleslegesen őriznénk, hiszen a fogak színe folyamatosan változik életünk során.