FOGSZABÁLYOZÓ

1. Kiszámíthatóság: A fogszabályozás megkezdése előtt meghatározható a kezelés időtartama, és a tervek megtekintéséig nem kell anyagilak elkötelezned magad.

2. A kezelés időtartama alatt nem kell hetente-kéthetente a rendelőbe járnia. Igény esetén előre el tudjuk készíteni a a fogszabályzókat a kezelés elejétől a végéig.

3. A fogszabályzó viselőjének a komfortérzete nem romlik és magabiztos maradhat, mivel a sínek – az esztétikát szem előtt tartva – átlátszó orvosi műanyagból készülnek.

4. Lenyűgöző eredményeket értünk el az elmúlt évek során amit, mi sem bizonyíthat jobban mint a többszáz elégedett paciensünk.

Bár a technikai háttér biztosított a kezelés eredményességéhez, ennek ellenére nagyon sok múlik a fogszabályzó viselőjén: ha nem hordja megfelelően az eszközt, akkor lelassul a kezelés.

A mai, modern fogszabályozási lehetőségeknek köszönhetően ritkábban kell megjelenni a rendelőben, kényelmesebb a készülék viselése, és a fogorvosi székben eltöltött idő is jelentősen lecsökken. Soha nem késő belevágni, hiszen felnőtt korban is tökéletes eredményt lehet elérni, az esztétikus készülékeknek köszönhetően pedig a kezelés észrevehetetlen.

A smilezornál garanciát vállalunk az eredményre. Amennyiben a nem vagy megelégedve az eredménnyel, garanciálisan készítünk új tervet és síneket a számodra.

A láthatatlan fogszabályozó rendszer áttetsző (láthatatlan, biokompatibilis műanyag) sínek sorozata, amely lépésről-lépésre kíméletesen mozgatja a fogakat az ideális helyzetükbe.

Alapja egy rendkívül pontos és hatékony fogászati szoftver, amivel képesek vagyunk megtervezni az elvárt állapotot. A legújabb technikával bíró szoftvernek köszönhetően ez az esztétikus és higiénikus fogszabályozó rendszer sokkal pontosabban és gyorsabban működik, mint egy hagyományos, fogakra rögzített fogszabályzó. A tervezést követően 3D nyomtató segítségével állítjuk elő a készüléket.

Azoknak ajánlott a termék, akik

 • gyorsan és észrevétlenül szeretnének szebb mosolyt fogszabályozással,
 • nem szeretnének ragasztott fogszabályzót,
 • kiszámítható kezelésre vágynak,
 • fontosnak tartják a száj higiéniáját a fogszabályozás alatt is,
 • számára az esztétika nagyon fontos.

Döntési szempontok és kizáró tényezők pontokba szedve:

 • tejfogak megléte
 • elhívatottság hiánya
 • túl sok foga volt pótolva
 • eset bonyolultsága: olyan eset, amikor már érdemesebb lehet ragasztott fogszabályozót tenni.

A síneket minimum 14 napig, naponta 20-22 órán át kell hordani. Azonban fontos tudni, hogy fogak mozgásának sebessége egyénenként eltér, így előfordulhat, hogy a te esetedben 14 nap után még nem fog felpattanni a következő sín. Semmi gond! Hordd tovább az előző sínt még 2-3-4-5 napig, ha ez után sem megy fel az új sín, akkor mindenképp fordulj ügyfélszolgálatunkhoz, hogy mielőbb megoldást találjunk a problémára!

Igen, ez teljesen normális! Amikor egy sínnel a frontfogakat mozgatjuk, akkor a sínnek idő kell, mire annyit mozdít a fogakon, hogy teljesen fel tudjon illeszkedni rá. Így sajnos néha előfordul, hogy pár napig egy kis hézag lesz a sín és a fogak között. Nyugodtan próbáld néha feljebb tolni a sínt, hogy gyorsabban tudjon a helyére kerülni. Légy türelmes, a kezelés előrehaladtával ez egyre kevesebb esetben fog előfordulni. Azonban ne aggódj, fogszabályozó hatásfokát nem befolyásolják a hézagok!

Tisztítása: A síneket az eltávolításukkor és a behelyezésük előtt is langyos vízzel öblítsük le! A síneket fogkefével, fogkrémmel és fogszabályozó tisztító készítményekkel is nyugodtan tisztíthatod. Forró vizet azonban ne használj!

Tárolása: Az aktuálisan hordott síneket mindig a hozzá kapott tartó dobozban tároljuk, hiszen az megvédi azokat a szennyeződésektől és a sérülésektől.

A sínekben csak vizet lehet fogyasztani. Üdítő, tea, kávé stb. fogyasztása esetén ki kell venni a síneket, és alaposan át kell öblögetni vízzel a szájüreget, mielőtt visszahelyezzük a sínt. Evés után pedig fogat kell mosni. Sajnos ez némi áldozattal jár, de a szép mosolyért érdemes egy rövid időre bevállalni ezt a kényelmetlenséget.

Előnyei: Higiénikus, esztétikus, kíméletes, pontos, kivehető, kiszámítható, modern

Hátrányai: kivehetősége miatt nagyban függ a kezelés sikeressége a páciens közreműködését

Amennyiben kevesebbet hordja a páciens az elő írtaknál, és nem megfelelő időközönként cseréli a síneket.

Igen, ha olyan programod van, amin nem szeretnéd, hogy a fogszabályozó bent legyen, nyugodtan hagyd otthon, de figyelj rá, hogy amennyi időt nem hordtad a fogszabályozót, annyi idővel kitold az adott sín hordási idejét. Nagyon fontos azonban, hogy maximum egyhuzamban 1 napot hagyhatsz ki a fogszabályozó hordásából, ennél hosszabb időtartam már gondot okozhat.

A rendezett fogsor sokkal könnyebben tisztítható, ezáltal kevésbé rakódik le ételmaradék és lepedék a fogak között és a szájban, így kisebb az esélye a fogkő kialakulásának is. Nem is gondolnák sokan, hogy gyakori nyak-, hát-, vagy fejfájásuk oka a szájban keresendő. Egy jól működő, egészséges fogazat kihat az ember egész testének folyamataira, így nagyon fontos, hogy ne csak akkor forduljunk fogorvosunkhoz, ha már nagy a baj. A fogak betegségei és elvesztésük nagy számban megelőzhetőké jól szabályozott fogakkal, és évenkénti kontrollal.

A kezeléshez mindenképpen szükséges egy konzultáció, melynek alkalmával a fogorvos eldönti, hogy megoldható-e az eset a Smilezor láthatatlan fogszabályozóval. Amennyiben igen a rendszer lehetővé teszi számunkra, hogy a kezeléshez szükséges összes sint egyben át adjuk. Ha úgy látjuk, nem szükséges találkoznunk a sínek átadásához, természetesen el is tudjuk küldeni Neked. Természetesen, ha tudsz, arra kérünk, vedd át személyesen a síneket, hogy együtt tudjuk átnézni a terveket, és használatukat megmutassuk. A kezelés végén szintén szeretnénk találkozni Veled, hogy átbeszéljük, milyen helyben tartót szeretnél használni.

Felnőtteknél nincsen felső határa annak, hogy sikeres lesz-e egy kezelés.

Esetenként változik a kezelés hossza melyet, csak a tervezés után tudunk pontosan meghatározni. A kezelések a legtöbb esetben 4-10 hónaposak.

Igen!

A csomagra 2 részletben történő fizetést tudunk biztosítani

– Lenyomatvételkor szükséges kifizetni az összeg első felét.

– Átvételkor pedig a fennmaradó összeget.

Amikor az utolsó sínedet teszed fel, mindenképp keresd fel az ügyfélszolgálatunkat, hogy időpontot tudjatok egyeztetni az utókonzultációra! Ezen a konzultáción fogjátok átbeszélni a kezelőorvossal a fogszabályozás eredményét, a lezárásának menetét és a helyben tartást.

A helybentartó készülékek azt a célt szolgálják, hogy a fogszabályozás után a fogak be tudjanak annyira csontosodni, hogy később már ne tudjanak elmozdulni a helyükről. Többfajta készülékkel is meg tudjuk akadályozni, hogy újra fogszabályozóra legyen szükséged, a Smilezornál elérhető kivehető éjszakai verzió és beragasztott ív is. Ezt már az első konzultáción is kihangsúlyozzuk, és ezért is szeretnénk veled találkozni a kezelés végén. Az, hogy neked milyen helybentartót és meddig kell hordanod, a kezelés hosszán, és a személyes döntéseden is múlik.

Az esetedtől függ.

Az esetek egy részében, ha az alsó bölcsességfogaid okozták a torlódást, akkor valószínű. De ezt a rendelőben, az első konzultációnk alkalmával már el tudjuk dönteni.

Esettől függ, mi minden esetben arra törekszünk, hogy egészséges fogakat ne kelljen eltávolítani.

Gyengéd erőkkel, ám összetett mozgatásokkal tudunk hamar eredményt elérni, mely nem okoz kellemetlenséget. A síneket 1-2 óra alatt annyira megszokod, hogy észre sem fogod venni a kezelés alatt.

Bár a láthatatlan fogszabályozó sokkal kíméletesebben és kevesebb fájdalommal mozgatja a fogakat, mint hagyományos fém társa, mégis járhat kellemetlen érzéssel. A pácienseink 80 %-a azonban kellemetlenséget csak a sínek hordásának első 3-4 napjában tapasztal, utána szinte észre sem veszik azokat. Ez azért van, mert a fogszabályozás a fogak mozgatásával jár, ami miatt sajnos nem lehet egy kezelés sem teljesen fájdalommentes, de amint elkezdenek mozogni a fogak, ez gyorsan el fog múlni.

Nagy gondot fordítunk a sínek széleinek kézzel történő csiszolására és polírozására, de sajnos néhány estben előfordul, hogy a sín sérti a páciensek száját. Minden esetben javasoljuk, hogy amint ezt tapasztalod, fordulj ügyfélszolgálatunkhoz! Azonban érdemes tudni, hogy az esetek 90 %-ában egy kis viasz vagy reszelés a sín széléből megoldást nyújt a kellemetlenségre.

Amint azt tapasztalod, hogy a síned megsérült/elveszett, fordulj ügyfélszolgálatunkhoz, és kérd a sín cseréjét! Ehhez két információt kell megadnod a sínről: alsó/felső, és hogy hányas számú. A sínt ingyenesen cseréljük neked a kapacitásunktól függően 1-3 napon belül.

Tipp: Őrizd meg az előző síned, hogy ha elveszted valamelyiket, akkor amíg vársz a csere sínre, be tudd tenni az előzőt, hogy a fogaid visszafelé mozgását meg tudd akadályozni!

Természetesen.

Gyakran találkozunk olyan páciensekkel, akik fiatalabb korban már átestek fogszabályozáson, melynek eredményével vagy nem volt elégedett, vagy visszarendeződtek a fogai. Ezért is hívjuk fel sokszor a figyelmed a kezelés végén szükséges helyben tartóra.

Az első találkozáskor készült lenyomataidat a laborban digitalizáljuk, majd azokra tervezzük meg a síneket. A sínek átvételét a tervek átnézésével kezdjük, hogy értsd, mi miért és hogyan történik majd a fogaiddal.

RÉSZLETFIZETÉS

Nem a részletfizetéshez nincs szükség hitelbírálatra, vagy számlák bemutatására.

 

Elég a tervek megtekintése után eldönteni, de természetesen már időpontfoglaláskor is jelezheted munkatársunknál.

A partnerfogászatokon, vagy telefonos/e-mailes elérhetőségünkön is érdeklődhetsz munkatársainknál. 

Az első részletet a sínek átvétele előtt szükséges kifizetni. A további részletek pedig a sínek átvételének a dátumától függően havi gyakorisággal.

Az első havi sín adagot a rendelőben adja át a kezelőorvos a fennmaradó síneket a havi részlet kifizetését követően GLS futárszolgálattal küldjük el a megadott címre. A sínek minden esetben a síncsere esedékessége előtt megérkeznek. Az utolsó részlet kiegyenlítését követően a fennmaradó összes sint elküldjük a részedre.

FOGFEHÉRÍTŐ

 • Helytelen használat,
 • nem megfelelő szájhigiénia,
 • használati utasítás be nem tartása

Kutatásokkal bizonyították, hogy a megfelelő fogazat önmagában magabiztosságot kölcsönöz, és a másik félben is bizalmat ébreszt. A jó és szép fogazat sokat elárul rólunk: azt a benyomást kelti, hogy olyan értékrenddel bírunk, amelyben az egészség is szerepet kap. A szép és esztétikus mosoly szerepe kétséget kizáróan jelentős a siker felé vezető úton.

Ezek összessége kihatással vannak kapcsolatainkra, munkánkra és a mindennapi helyzeteinkre.

Tisztító polírozás után kezdi csak használni az ügyfél! (Ez egy fontos momentum)

Hosszú évek tapasztalata bizonyítja, hogy a teljes fogív fehérítésére leginkább bevált módszer az Opalescence PF zselék mélyhúzott fogsínnel történő alkalmazása. A kezelés általában otthon történik, így kényelmes a páciensnek, és időt takarít meg a fogorvos számára. A fogsínt a páciens évekig megőrizheti, és szükség esetén újra használhatja.

Az Opalescence PF zselék többféle koncentrációban, ízesítésben és kiszerelésben állnak rendelkezésre, így mindenki kiválaszthatja az adott esetben legmegfelelőbb anyagot.

 • Opalescence PF 10% – 8 órás éjszakai használatra. Karbamid- peroxidot, kálium-nitrátot es fluoridot tartalmaz.
 • Opalescence PF 16% – Napi 2-4 órás használatra. Karbamid-peroxidot, kálium-nitrátot, es fluoridot tartalmaz. A magasabb hatóanyag koncentráció gyorsabb fehéredést eredményez.

MOSOLYBANK

A fogazat morfológiájának digitalizálása arra az esetre, ha bármilyen fogpótlást kell készíteni. Ez segítséget jelent az eredeti állapot rekonstruáláshoz a későbbi pótlások esetében. Az arcunkhoz legjobban illeszkedő, természetes formákat kell rekonstruálni pótlás esetén. Ennél pontosabb eljárás nincs a piacon, a színnel azért nem foglalkozunk, mert azt feleslegesen őriznénk, hiszen a fogak színe folyamatosan változik életünk során.