Olyan fiataloknak ajánljuk Smilezor® teen láthatatlan fogszabályozót, akik számára kiemelten fontos a megfelelő szájhigiénia fenntartása, a természetes komfortérzet, valamint az esztétika a fogszabályozó kezelés során. Továbbá nagyon fontos szempont, hogy a sportolni vágyó fiatalok számára is ez lehet az egyetlen, biztonságos megoldás a fogszabályozásra.

A fogak szabályozása égészségügyi szempontból rendkívül fontos ebben az életszakaszban. Azonban a rögzített fogszabályozó gondolata sok tinédzsert elriaszt ettől. Amennyiben még is belevág a kezelésbe az a szájhigiénia drasztikus romlásához vezethet, és diszkomfort érzetet okozhat.

Szerencsére a legújabb technológiáknak köszönhetőn, ma már nem csak a felnőtteknek, hanem a fiatalok számára is komplex megoldást nyújt a láthatatlan fogszabályozás. Fontosnak tarjuk, hogy a fogszabályozást a fiatal páciensek az egészséges önbizalom megőrzésé mellett sikeresen zárják.

Hogyan működik?

A kezelés lépésről lépésre, kéthetente cserélendő orvosi biokompatibilis anyagból készült sínek segítségével állítja a fogakat a kívánt helyzetükbe.

 • A kezelés teljes időtartalma alatt biztosítjuk pácienseinknek a kontrollvizsgálatokat, országszerte bármely partnerrendelőnkben. Az ár magában foglalja a kezeléshez szükséges kiegészítő eszközöket, mint pl.: intermaxilláris gumizás, gombok stb.

 • Tudjuk, hogy gyakran előfordulhat, hogy a sínek elvesznek, éppen ezért, ha a Smilezor® teen csomagot választod a kezelés teljes időtartalma alatt díjmentesen pótoljuk az elveszített síneket.

 • A csomag tartalmazza a kezelés utáni helyben tartó készüléket is.

A csomag tartalma

Mindkét állcsont fogszabályozását

 • Kontrollvizsgálatok a kezelőorvos utasítása szerint

 • A lenyomatvételt

 • A tervezési díjat

 • A tervek megtekintését

 • A kezeléshez szükséges összes fogszabályozó sínt és egyéb eszközöket

 • Neszesszert benne fogápolási eszközökkel

 • Korlátlan sincsere (elvesztés esetén)

SzempontokSmilezor®Hagyományos készülékek
SzájhigiéniaA sínek a fogtisztitáshoz, evéshez kivehetőek, ennek köszönhetően a szájhigiénia nem romlikEvés közben az ételmaradék beszorulhat a fém alkatrészekbe, a fogak tisztítását akadályozza a készülék, ami a szájhigiénia romlását eredményezheti
AnyaghasználatFém mentes, biokompatibilis speciális orvosi műanyagból készülFémet tartalmaz, a fémre érzékeny pácienseknek allergiát okozhat
KöltséghatékonyságA kezelés költségei a fix árnak köszönhetően számolhatókA költségek a kezelés hosszától függően változnak, előre nem látható anyagi vonzatai vannak
Biztonságos sportolásA Smilezor® láthatatlan fogszabályozó tulajdonképpen egy vékony sportfogvédőként is funkcionálA fém alkatrészek sportolás közben felsértheti a szájat pl:. labdajátékok, síelés közben
KomfortérzetA sínek szinte láthatatlanok, ezért páciensek komfortérzete, és magabiztossága nem romlikA készülék látható, viselése kevésbé komfortos, ezért gyakran a páciensek magabiztossága csökkenhet
KiszámíthatóA kezelést egy digitális tervezés előzi meg, amely végeztével a páciens láthatja a tervezett eredményt, és a kezelés hosszátNem tervezhető

A láthatatlan fogszabályzást eredetileg felnőtt páciensek számára fejlesztették ki, ugyanakkor az utóbbi években egyre nagyobb teret hódít a gyermekek és serdülőkorúak körében is. Sok szülőben felmerül a kérdés, hogy vajon van-e olyan hatékony a sínes fogszabályzó, mint a hagyományos, beragasztott készülék. Évekkel ezelőtt, a technológia hajnalán valóban csak enyhe, minimális eltérések kezelésére volt alkalmas ez a módszer, de az évek során egyre professzionálisabb rendszerré fejlődött. Ennek köszönhetően ma már nem csak enyhe, hanem közepes, illetve komplex esetek kezelésére is lehetőségünk nyílt. Bizonyos kiegészítő elemeket (attachmentek, gumik, gombocskák stb.) használva nemcsak esztétikai, hanem funkcionális korrekciót is végzünk, beállítva ezzel a harapást. Annak eldöntése, hogy a páciens alkalmas-e a kezelésre, minden esetben a kezelőorvos kompetenciája, ugyanakkor, ha a láthatatlan fogszabályzó kezelésen gondolkozik serdülőkorú gyermekével, az alábbiakban sorra vesszük a kezelés előnyeit, hátránya

 

 • Együttműködés A sínek csak abban az esetben működnek, ha a páciensek az előírt óraszámban hordják őket (20-22 óra/nap). Habár a legtöbb fiatal szorgalmasan hordja a síneket a szép mosoly érdekében, mégis lehet olyan tini, aki kevésbé motivált, kevésbé együttműködő. Utóbbiak számára inkább a hagyományos, beragasztott készülék az optimális választás, mivel az fixen rögzül.

 • Sínek elvesztése A tizenéves korosztály hajlamosabb elhagyni a síneket, akár iskolában, akár gyorsétteremben a tálcán, vagy éppen táborban. Ez növelheti a kezelési időt, ugyanakkor az elvesztett sínek pótlása benne van a kezelési árban.

Kényelmes

A sínek anyaga biokompatibilis, orvosi műanyag, mely minden esetben lenyomatvétel alapján, személyre szabottan készül, sima felszínének, lekerekített széleinek köszönhetően sem az ínyt, sem a szájüregi nyálkahártyát nem irritálja. Nagy előnye a hagyományos fogszabályzóval szemben, hogy nem tartalmaz sem bracketeket, sem íveket, így nem okoz szájüregi sérüléseket, sebeket.

Láthatatlan

Napjainkban a klasszikus fém fogszabályzó sem számít már annyira cikinek, mint régebben, ennek ellenére sok fiatal ódzkodik tőle. A Smilezor® sínek teljesen átlátszóak, így nem kell attól tartaniuk, hogy emiatt negatív attrocitások érnék.

Zavartalan étkezés

A beragasztott fogszabályzó egyik nagy hátránya, hogy a táplálék könnyen a tappancsok, illetve ívek köré ragad. Emelett számos étel (pl. alma, karamella, és egyéb kemény, ragacsos konzisztenciájú dolgok) kerülendő a kezelés ideje alatt, mivel azok károsíthatják, letörhetik a bracketeket. Ezzel szemben a sínek evéskor kivehetők, így gyakorlatilag semmilyen megkötés nincs az étrendre vonatkozóan.

Szájhigiénia

A hagyományos fogszabályzó tisztítása jóval nagyobb odafigyelést és idő ráfordítást igényel, amit sok tini elhanyagol, s az elégtelen szájhigiéne következtében a kezelés végére szuvasodások, fehér foltok alakulnak ki a tappancsok körül, illetve a fém gyűrűk alatt.Ezzel ellentétben a láthatatlan fogszabályzó kivehető, így a fogmosás nem igényel semmilyen speciális technikát, a sínek is könnyedén tisztíthatók fogkrémmel, fogkefével, valamint műfogsor tisztító tablettával.

Rövidebb, ritkább kontrollok

Köszönhetően a rendkívül precíz, pontos számítógépes tervezőszoftvernek, előre kiszámíthatók az egymást követő lépések, így egyszerre több (vagy akár az összes) sín legyártható, éppen ezért nincs szükség 3-4 hetente kontrollra járni.

Nincsenek "vészhelyzetek"

Gyakran előfordul a beragasztott fogszabályzó kezelés során, hogy a túl hosszú ív kellemetlen sebeket ejt a páciens szájában, vagy éppen letörik 1-1 bracket, ami miatt soron kívüli kezelés válik szükségessé. Emiatt a láthatatlan fogszabályzós kezelés során nem kell aggódni, nincs olyan szituáció, ami azonnali kezelést igényelne.

Hobbik

A sínek nem akadályozzák a pácienseket sportolás során, szemben a hagyományos fogszabályzó készülékkel, amely mellett bizonyos sporttevékenységek esetén könnyen előfordulhatnak kisebb-nagyobb sérülések. Nem csupán sportolás, hanem fúvós hangszeren való játszás esetén is kitűnő választás lehet, ugyanis a sínek ez időre kivehetők, így a hangképzést nem befolyásolják.

A tökéletes mosoly elérése egyszerűbb, mint gondolnád.
Vedd fel velünk a kapcsolatot még ma!