Általános adatkezelési információk

 

I. Adatkezelő megnevezése

Cégnév: Dental Akcio Kft.
Székhely: 1098 Budapest, Napfény utca 6./1. 3. em 9.
Cégjegyzék szám: 01-09-326481
Adószám: 26366740-2-43
Képviseli: Gere Bálint

mint weboldal tulajdonos, a továbbiakban Adatkezelő.

 

II. Az adatkezelés alapjául szolgáló jogszabályok

A hírlevél feliratkozás során felmerülő adatkezelésekre az alábbi jogszabályok vonatkoznak:
· Az Európai Parlament és a Tanács (Eu) 2016/679 rendelete (2016. április 27.) a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK rendelet hatályon kívül helyezéséről, hatályos szövege:
//eur-lex.europa.eu/legalcontent/HU/TXT/PDF/?uri=CELEX:32016R0679&from=HU

· az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (a továbbiakban: Info tv.), hatályos szövege:
//net.jogtar.hu/jogszabaly?docid=A1100112.TV

· a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól szóló 2008. évi XLVIII. törvény, hatályos szövege:
//net.jogtar.hu/jogszabaly?docid=A0800048.TV

Adatkezelés hírlevél feliratkozás esetén

 

I. A kezelt adatokra vonatkozó információk

Az adatkezelésben érintettek köre:
hírlevélre feliratkozók.

Az adatkezelés célja:
hírlevél / e-dm küldése.

Az adatkezelés jogalapja:
feliratkozással történő személyes hozzájárulás.

Az adatok köre:
név, e-mail cím.

Az adatok megismerésére jogosult adatkezelők:

Adatkezelő:
Smilezor … Kft., mint weboldal tulajdonos,

Adatfeldolgozó 1:
Green Edge Communication Bt., mint webfejlesztő,

Adatfeldolgozó 2:
NLG-System Bt., mint webtárhely szolgáltató .

Az adatok tárolási módja:
elektronikus.

 

II. Az adatokhoz való hozzáférés és az adatbiztonsági intézkedések

II.1. Az adatokhoz való hozzáférés és az adattovábbítás

Az Ön által megadott személyes adatokhoz az Adatkezelő munkatársai férhetnek hozzá a feladataik ellátása érdekében. Adatkezelő a kezelt személyes adatokat jelen szabályzat mellékletében rögzített alvállalkozóinak továbbítja.
Az Adatkezelő csak kivételes esetben adja át a személyes adatait más – a mellékletben fel nem sorolt – Adatkezelőknek, állami szerveknek.

Így például, amennyiben

· az Önt érintő ügyben bírósági eljárás indul, és az eljáró bíróság számára szükséges az Ön személyes adatait tartalmazó iratok átadása,
· a rendőrség megkeresi az Adatkezelőt, és a nyomozáshoz az Ön személyes adatait tartalmazó iratok továbbítását kéri.

II.2. Adatbiztonsági intézkedések

Az Adatkezelő az Ön által megadott személyes adatokat az Adatkezelő szerverein, illetve adott esetben papír alapú irattárában tárolja. A személyes adatok tárolásához az Adatkezelő más cég szolgáltatását nem veszi igénybe.
Adatkezelő megfelelő intézkedésekkel gondoskodik arról, hogy a személyes adatokat védje többek között a jogosulatlan hozzáférés ellen vagy azok jogosulatlan megváltoztatása ellen. Így például a szerveren tárolt személyes adatokhoz való hozzáférést Adatkezelő naplózza, vagyis mindig ellenőrizhető, ki, mikor, milyen személyes adatokhoz fért hozzá.

 

III. Az érintett adatkezeléssel kapcsolatos jogai

 

1. Az Ön hozzáférési jogai

Ön, mint jogosult hozzáférhet a személyes adataihoz.

Ha azt kéri, hogy az Adatkezelő visszajelzést adjon arra vonatkozóan, hogy kezeli-e a személyes adatait, az Adatkezelő köteles tájékoztatást adni, az alábbiakra vonatkozóan:
(a) milyen személyes adatait,
(b) milyen jogalapon,
(c) milyen adatkezelési cél miatt,
(d) milyen forrásból,
(e) mennyi ideig kezeli.

Az Ön azon joga, hogy visszajelzést kapjon arról, hogy az Adatkezelő kezeli-e (vagy sem)
a személyes adatait,
(a) az Önre vonatkozó személyes adatokra terjed ki;
(b) nem terjed ki az anonim adatokra;
(c) nem terjed ki a nem Önre vonatkozó személyes adatokra; és
(d) magában foglalja az egyértelműen az Önhöz kapcsolható álnevesített adatokat.

Az Adatkezelő az Ön kérésére hozzáférést és másolatot biztosít a személyes adataihoz. Ha Ön további/ismételt másolatot kér a személyes adatairól, az Adatkezelő ésszerű díjat számíthat fel a kérés teljesítésével összefüggésben felmerülő adminisztratív költségek megfizetésére, mely díjat Ön fog viselni.

 

2. Az Ön helyesbítéshez való joga

Ön jogosult a személyes adatai helyesbítésére.
E joga
(a) nem terjed ki az anonim adatokra;
(b) az Önre vonatkozó személyes adatokra terjed ki;
(c) nem terjed ki a nem Önre vonatkozó személyes adatokra; és
(d) magában foglalja az egyértelműen Önhöz kapcsolható álnevesített adatokat.

Az Adatkezelő az Ön kérése alapján megfelelően javítja vagy kiegészíti személyes adatait. Az Adatkezelő az Ön személyes adatainak helyesbítéséről tájékoztatja a személyes adatok címzettjeit (ha vannak ilyenek). Az Adatkezelő azonban nem tájékoztatja a címzetteket a személyes adatok helyesbítéséről, ha a címzettek tájékoztatása lehetetlennek bizonyul vagy aránytalanul nagy erőfeszítést igényelne.

 

3. Törléshez való jog

Bizonyos feltételek esetén Ön jogosul a személyes adatai törlésére.

Az Adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül köteles törölni az Ön személyes adatait, amennyiben
(a) az Adatkezelő kezeli e személyes adatokat, és
(b) Ön a személyes adatai törlését kéri, és
(c) a személyes adatok nem szükségesek azon célokra, amelyekre az Adatkezelő a személyes adatokat kezeli.

Az Adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül köteles törölni az Ön személyes adatait, ha
(a) az Adatkezelő kezeli az Ön személyes adatait, és
(b) Ön a személyes adatai törlését kéri, és
(c) Ön visszavonja a hozzájárulását, amin az adatainak kezelése alapul, és
(d) nincs más jogalap az Ön adatainak további kezelésére.

Az Adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül köteles törölni az Ön személyes adatait, ha (a) az adatkezelés az Adatkezelő vagy egy harmadik fél jogos érdekeinek érvényesítéséhez szükséges, és
(b) Ön tiltakozik az ellen, hogy az Adatkezelő kezeli a személyes adatait, és
(c) az ilyen személyes adatok kezelését megalapozó jogszerű ok nem élvez elsőbbséget az Ön tiltakozásával szemben.

Az Adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül köteles törölni az Ön személyes adatait, ha
(a) Ön a személyes adatai törlését kéri, és
(b) az ilyen adatok Adatkezelő általi kezelése nem jogellenes, vagy
(c) a törlés kötelező a hatályos törvények értelmében, vagy
(d) az Ön adatait az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások vonatkozásában gyűjtik.

Az Adatkezelő az Ön személyes adatainak törléséről tájékoztatja a személyes adatok címzettjeit (ha vannak ilyenek). Az Adatkezelő azonban nem tájékoztatja a címzetteket a személyes adatok törléséről, ha a címzettek tájékoztatása lehetetlen vagy aránytalanul nagy erőfeszítést igényelne.

 

4. Az Ön joga az adatkezelés korlátozásához

Ön kérheti a személyes adatai kezelésének korlátozását.
Az Ön joga a személyes adatai kezelése korlátozásának kérése vonatkozásában
(a) nem terjed ki az anonim adatokra;
(b) az Önre vonatkozó személyes adatokra terjed ki;
(c) nem terjed ki a nem Önre vonatkozó személyes adatokra; és
(d) magában foglalja az egyértelműen az Önhöz kapcsolható álnevesített adatokat.

Az Adatkezelő korlátozza az Ön személyes adatainak kezelését arra az időszakra, amely alatt ellenőrzi az ilyen adatok pontosságát, ha Ön a személyes adatai kezelésének korlátozását kéri és Ön vitatja az ilyen adatok pontosságát. Az Adatkezelő korlátozza az Ön személyes adatainak kezelését, ha Ön olyan adatok kezelésének korlátozását kéri, amelyek kezelése jogellenes, és Ön ellenzi az ilyen adatok törlését.

Az Adatkezelő korlátozza az Ön személyes adatainak kezelését, ha
(a) Ön a személyes adatai kezelésének korlátozását kéri, és
(b) az Adatkezelőnek már nincs szüksége ezekre az adatokra az adatkezelése céljából, és
(c) Ön az adatait jogi igény előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez
igényli.

Az Adatkezelő korlátozza az Ön személyes adatainak kezelését, ha
(a) Ön tiltakozik az olyan személyes adatai kezelése ellen, amik szükségesek az Adatkezelő jogos érdekei céljából, és
(b) Ön annak visszaigazolására vár, hogy az Ön személyes adatainak az

Adatkezelő általi kezelésére van jogszerű ok, amely nem élvez elsőbbséget az Ön tiltakozásával szemben.
Az Adatkezelő az Ön személyes adatai kezelésének korlátozásáról tájékoztatja az ilyen személyes adatok címzettjeit (ha vannak ilyenek). Az Adatkezelő azonban nem tájékoztatja a címzetteket az ilyen korlátozásról, ha a címzettek tájékoztatása lehetetlen vagy aránytalanul nagy erőfeszítést igényelne.

Ha az Adatkezelő korlátozza az Ön személyes adatainak kezelését, akkor
(a) tárolhatja az ilyen személyes adatokat,
(b) az Ön hozzájárulása alapján kezelheti az ilyen személyes adatokat,
(c) kezelheti a személyes adatokat jogi igényének előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez vagy valamely személy jogainak megvédéséhez.

 

5. Adathordozhatósághoz való joga

Ön jogosult arra, hogy az Önre vonatkozó, Ön által egy adatkezelő rendelkezésére bocsátott személyes adatait tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban megkapja, továbbá jogosult arra, hogy ezeket az adatokat egy másik adatkezelőnek továbbítsák anélkül, hogy ez akadályozná (ahol technikailag lehetséges) azt az
adatkezelőt, amelynek a személyes adatokat a rendelkezésére bocsátotta, ha az adatkezelés hozzájáruláson alapul vagy szerződés teljesítéséhez szükséges és az adatkezelés automatizált módon történik.

Az Ön adathordozhatósághoz való joga
(a) nem terjed ki az anonim adatokra;
(b) az Önre vonatkozó személyes adatokra terjed ki;
(c) nem terjed ki a nem Önre vonatkozó személyes adatokra; és
(d) nem terjed ki az egyértelműen álnevesített adatokra.

 

6. Az Ön, mint érintett kérelmének ügyintézési határideje

Az Adatkezelő az Önt a fentiek szerint megillető jogosultságokra vonatkozó kérelmekre indokolatlan késedelem nélkül, de legkésőbb egy hónapon belül válaszol.

 

7. Panasz benyújtásához való jog

Ha Ön úgy véli, hogy a jogait megsértették, az Adatkezelő azt javasolja, hogy kezdeményezzen egyeztetést az Adatkezelővel közvetlen kapcsolatfelvétel útján. Ha az ilyen egyeztetés nem vezet eredményre, vagy ha Ön nem kíván részt venni ilyen tevékenységben, a bírósághoz vagy a NAIH-hoz fordulhat. Bírósági eljárás kezdeményezése esetén dönthet úgy, hogy az eljárást a lakcíme vagy lakóhelye szerint illetékes bíróság előtt indítja meg.

A NAIH kapcsolati adatai a következők:
1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C.;
telefon: +36 1 391 1400; fax: +36 1 391 1410;
e-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu;
weboldal: www.naih.hu

 

8. A jelen tájékoztató módosításai

Az Adatkezelő fenntartja a jogot, hogy bármikor módosítsa a jelen tájékoztatót. Az Adatkezelő adott esetben levélben vagy e-mailben és minden esetben a vonatkozó jogszabályok szerint tájékoztatja az ügyfeleket az ilyen módosításokról.

Adatkezelés nyereményjátékban történő részvétel esetén

 

I. A kezelt adatokra vonatkozó információk

Az adatkezelésben érintettek köre:
nyereményjátékra regisztrálók.

Az adatkezelés célja:
nyereményjáték lebonyolítása, nyereményjátékkal összefüggő kapcsolatfelvétel és kapcsolattartás.

Az adatkezelés jogalapja:
regisztrálással történő személyes hozzájárulás.

A személyes adatok köre:
név, e-mail cím, telefonszám.

Az adatok megismerésére jogosult adatkezelők:

Adatkezelő:
Smilezor … Kft., mint weboldal tulajdonos,

Adatfeldolgozó 1:
Green Edge Communication Bt., mint webfejlesztő,

Adatfeldolgozó 2:
NLG-System Bt., mint webtárhely szolgáltató.

Az adatok tárolási módja:
elektronikus.

II. Az adatokhoz való hozzáférés és az adatbiztonsági intézkedések

II.1. Az adatokhoz való hozzáférés és az adattovábbítás

Az Ön által megadott személyes adatokhoz az Adatkezelő munkatársai férhetnek hozzá a feladataik ellátása érdekében.
Adatkezelő   a   kezelt   személyes   adatokat   jelen   szabályzat mellékletében   rögzített alvállalkozóinak továbbítja.
Az Adatkezelő csak kivételes esetben adja át a személyes adatait más – a mellékletben fel nem sorolt – Adatkezelőknek, állami szerveknek.

Így például, amennyiben

az Önt érintő ügyben bírósági eljárás indul, és az eljáró bíróság számára szükséges az Ön személyes adatait tartalmazó iratok átadása, a  rendőrség  megkeresi  az  Adatkezelőt,  és  a  nyomozáshoz  az  Ön  személyes  adatait tartalmazó iratok továbbítását kéri.

II.2. Adatbiztonsági intézkedések

Az Adatkezelő az Ön által megadott személyes adatokat az Adatkezelő szerverein, illetve adott   esetben   papír   alapú   irattárában   tárolja.     A   személyes   adatok   tárolásához   az Adatkezelő más cég szolgáltatását nem veszi igénybe.

Adatkezelő  megfelelő  intézkedésekkel  gondoskodik  arról,  hogy  a  személyes  adatokat védje    többek    között    a    jogosulatlan    hozzáférés    ellen    vagy    azok    jogosulatlan megváltoztatása ellen. Így például a szerveren tárolt személyes adatokhoz való hozzáférést Adatkezelő naplózza, vagyis mindig ellenőrizhető, ki, mikor, milyen személyes adatokhoz fért hozzá.

III. Az érintett adatkezeléssel kapcsolatos jogai

  1. Az Ön hozzáférési jogai

Ön, mint jogosult hozzáférhet a személyes adataihoz.

Ha  azt  kéri,  hogy  az  Adatkezelő  visszajelzést  adjon  arra  vonatkozóan,  hogy  kezeli-e  a személyes adatait, az Adatkezelő köteles tájékoztatást adni, az alábbiakra vonatkozóan:

(a) milyen személyes adatait,
(b) milyen jogalapon,
(c) milyen adatkezelési cél miatt,
(d) milyen forrásból,
(e) mennyi ideig kezeli.

Az Ön azon joga, hogy visszajelzést kapjon arról, hogy az Adatkezelő kezeli-e (vagy sem) a személyes adatait,

(a) az Önre vonatkozó személyes adatokra terjed ki;
(b) nem terjed ki az anonim adatokra;
(c) nem terjed ki a nem Önre vonatkozó személyes adatokra; és
(d) magában foglalja az egyértelműen az Önhöz kapcsolható álnevesített adatokat.

Az Adatkezelő az Ön kérésére hozzáférést és másolatot biztosít a személyes adataihoz. Ha Ön  további/ismételt  másolatot  kér  a  személyes  adatairól,  az  Adatkezelő  ésszerű  díjat számíthat  fel  a  kérés  teljesítésével  összefüggésben  felmerülő  adminisztratív  költségek megfizetésére, mely díjat Ön fog viselni.

  1. Az Ön helyesbítéshez való joga

Ön jogosult a személyes adatai helyesbítésére. E joga

(a) nem terjed ki az anonim adatokra;
(b) az Önre vonatkozó személyes adatokra terjed ki;
(c) nem terjed ki a nem Önre vonatkozó személyes adatokra; és
(d) magában foglalja az egyértelműen Önhöz kapcsolható álnevesített adatokat.

Az Adatkezelő az Ön kérése alapján megfelelően javítja vagy kiegészíti személyes adatait. Az Adatkezelő az Ön személyes adatainak helyesbítéséről tájékoztatja a személyes adatok címzettjeit (ha vannak ilyenek). Az Adatkezelő azonban nem tájékoztatja a címzetteket a személyes  adatok  helyesbítéséről,  ha  a  címzettek  tájékoztatása  lehetetlennek  bizonyul vagy aránytalanul nagy erőfeszítést igényelne.

  1. Törléshez való jog

Bizonyos feltételek esetén Ön jogosul a személyes adatai törlésére.

Az  Adatkezelő  indokolatlan  késedelem  nélkül  köteles  törölni  az  Ön  személyes  adatait, amennyiben

(a) az Adatkezelő kezeli e személyes adatokat, és
(b) Ön a személyes adatai törlését kéri, és
(c) a személyes adatok nem szükségesek azon célokra, amelyekre az Adatkezelő a személyes adatokat kezeli.

Az Adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül köteles törölni az Ön személyes adatait, ha

(a) az Adatkezelő kezeli az Ön személyes adatait, és
(b) Ön a személyes adatai törlését kéri, és
(c) Ön visszavonja a hozzájárulását, amin az adatainak kezelése alapul, és
(d) nincs más jogalap az Ön adatainak további kezelésére.

Az Adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül köteles törölni az Ön személyes adatait, ha

(a) az   adatkezelés   az   Adatkezelő   vagy   egy   harmadik   fél   jogos   érdekeinek érvényesítéséhez szükséges, és
(b) Ön tiltakozik az ellen, hogy az Adatkezelő kezeli a személyes adatait, és
(c) az  ilyen  személyes  adatok  kezelését  megalapozó  jogszerű  ok  nem  élvez elsőbbséget az Ön tiltakozásával szemben.

Az Adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül köteles törölni az Ön személyes adatait, ha

(a) Ön a személyes adatai törlését kéri, és
(b) az ilyen adatok Adatkezelő általi kezelése nem jogellenes, vagy
(c) a törlés kötelező a hatályos törvények értelmében, vagy
(d) az   Ön   adatait   az   információs   társadalommal   összefüggő   szolgáltatások vonatkozásában gyűjtik.

Az  Adatkezelő  az  Ön  személyes  adatainak  törléséről  tájékoztatja  a  személyes  adatok címzettjeit (ha vannak ilyenek). Az Adatkezelő azonban nem tájékoztatja a címzetteket a személyes  adatok  törléséről,  ha a címzettek  tájékoztatása  lehetetlen  vagy  aránytalanul nagy erőfeszítést igényelne.

  1. Az Ön joga az adatkezelés korlátozásához

Ön kérheti a személyes adatai kezelésének korlátozását.

Az Ön joga a személyes adatai kezelése korlátozásának kérése vonatkozásában

(a) nem terjed ki az anonim adatokra;
(b) az Önre vonatkozó személyes adatokra terjed ki;
(c) nem terjed ki a nem Önre vonatkozó személyes adatokra; és
(d) magában foglalja az egyértelműen az Önhöz kapcsolható álnevesített adatokat.

Az Adatkezelő korlátozza az Ön személyes adatainak kezelését arra az időszakra, amely alatt  ellenőrzi  az  ilyen  adatok  pontosságát,  ha  Ön  a  személyes  adatai  kezelésének korlátozását kéri és Ön vitatja az ilyen adatok pontosságát.

Az  Adatkezelő  korlátozza  az  Ön  személyes  adatainak  kezelését,  ha  Ön  olyan  adatok kezelésének korlátozását kéri, amelyek kezelése jogellenes, és Ön ellenzi az ilyen adatok törlését.

Az Adatkezelő korlátozza az Ön személyes adatainak kezelését, ha

(a) Ön a személyes adatai kezelésének korlátozását kéri, és
(b) az  Adatkezelőnek  már  nincs  szüksége  ezekre  az  adatokra  az  adatkezelése céljából, és
(c) Ön az adatait jogi igény előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez igényli.

Az Adatkezelő korlátozza az Ön személyes adatainak kezelését, ha

(a) Ön  tiltakozik  az  olyan  személyes  adatai  kezelése  ellen,  amik  szükségesek  az

Adatkezelő jogos érdekei céljából, és

(b) Ön   annak   visszaigazolására   vár,   hogy   az   Ön   személyes   adatainak   az Adatkezelő általi kezelésére van jogszerű ok, amely nem élvez elsőbbséget az Ön tiltakozásával szemben.

Az  Adatkezelő  az  Ön  személyes  adatai  kezelésének  korlátozásáról  tájékoztatja  az  ilyen személyes   adatok   címzettjeit   (ha   vannak   ilyenek).   Az   Adatkezelő   azonban   nem tájékoztatja  a  címzetteket  az  ilyen  korlátozásról,  ha  a  címzettek  tájékoztatása  lehetetlen vagy aránytalanul nagy erőfeszítést igényelne.

Ha az Adatkezelő korlátozza az Ön személyes adatainak kezelését, akkor

(a) tárolhatja az ilyen személyes adatokat,
(b) az Ön hozzájárulása alapján kezelheti az ilyen személyes adatokat,
(c) kezelheti     a     személyes     adatokat     jogi     igényének     előterjesztéséhez, érvényesítéséhez    vagy    védelméhez    vagy    valamely    személy    jogainak megvédéséhez.

  1. Adathordozhatósághoz való joga

Ön  jogosult  arra,  hogy  az  Önre  vonatkozó,  Ön  által  egy  adatkezelő  rendelkezésére bocsátott személyes adatait tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban

megkapja,  továbbá  jogosult  arra,  hogy  ezeket  az  adatokat  egy  másik  adatkezelőnek továbbítsák   anélkül,   hogy   ez   akadályozná   (ahol   technikailag   lehetséges)   azt   az adatkezelőt, amelynek a személyes adatokat a rendelkezésére bocsátotta, ha az adatkezelés hozzájáruláson   alapul   vagy   szerződés   teljesítéséhez   szükséges   és   az   adatkezelés automatizált módon történik.

Az Ön adathordozhatósághoz való joga

(a) nem terjed ki az anonim adatokra;
(b) az Önre vonatkozó személyes adatokra terjed ki;
(c) nem terjed ki a nem Önre vonatkozó személyes adatokra; és
(d) nem terjed ki az egyértelműen álnevesített adatokra.

  1. Az Ön, mint érintett kérelmének ügyintézési határideje

Az Adatkezelő az Önt a fentiek szerint megillető jogosultságokra vonatkozó kérelmekre indokolatlan késedelem nélkül, de legkésőbb egy hónapon belül válaszol.

  1. Panasz benyújtásához való jog

Ha   Ön   úgy   véli,   hogy   a   jogait   megsértették,   az   Adatkezelő   azt   javasolja,   hogy kezdeményezzen  egyeztetést  az  Adatkezelővel  közvetlen  kapcsolatfelvétel  útján.  Ha  az ilyen  egyeztetés  nem  vezet  eredményre,  vagy  ha  Ön  nem  kíván  részt  venni  ilyen tevékenységben,    a    bírósághoz    vagy    a    NAIH-hoz    fordulhat.    Bírósági    eljárás kezdeményezése  esetén  dönthet  úgy,  hogy  az  eljárást  a  lakcíme  vagy  lakóhelye  szerint illetékes bíróság előtt indítja meg.

A  NAIH  kapcsolati  adatai  a  következők:
1125  Budapest,  Szilágyi  Erzsébet  fasor  22/C.;
Telefon: +36 1 391 1400;
Fax: +361 391 1410;
E-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu;
Weboldal: www.naih.hu

  1. A jelen tájékoztató módosításai

Az  Adatkezelő  fenntartja  a  jogot,  hogy  bármikor  módosítsa  a  jelen  tájékoztatót.  Az Adatkezelő  adott  esetben  levélben  vagy  e-mailben  és  minden  esetben  a  vonatkozó jogszabályok szerint tájékoztatja az ügyfeleket az ilyen módosításokról.

Az üzenetek fogadását és megválaszolását érintő adatkezelés

Az adatkezeléssel érintettek köre:
A webhely „Kapcsolat” menüpontjából elérhető üzenetküldő felületének használatával, vagy e-mail útján a webhelyen feltüntetett e-mail cím(ek) használatával Adatkezelőnek üzenetet küldő Felhasználók.

Az adatkezelés jogalapja: a GDPR 6. cikk (1) bekezdésének a) pontja alapján a Felhasználó hozzájárulása. A Felhasználó az üzenetküldő felületen kért adatainak önkéntes megadásával, az ott található adatkezelési nyilatkozat előtti jelölőnégyzet bejelölésével és az üzenet önkéntes elküldésével, e-mail útján küldött üzenet esetében az e-mail önkéntes elküldésével járul hozzá a megadott adatai, illetve esetlegesen az üzenetében általa feltüntetett egyéb adatai kezeléséhez.

Kezelt adatok körének meghatározása: Az üzenetküldő felhasználók esetében az adatkezelés a fent hivatkozott üzenetküldő felületen feltüntetett, kitöltendő személyes adatok és elérhetőségek körét, valamint a Felhasználó által az üzenetben (ideértve az e-mail üzenetet is) esetlegesen közölt további adatait érinti.

Az adatok köre:
név
e-mail cím
telefonszám.

A Felhasználó által az üzenetben (e-mail-ben) esetlegesen közölt további adatai tekintetében Adatkezelő csak az elküldött üzenet tartalma kapcsán szükségszerűen végez adatkezelést annak fogadásakor, azonban az ott esetlegesen közölt személyes adatok megadását Adatkezelő nem kéri Felhasználótól. Ilyen nem várt személyes adat közlésekor a nem várt személyes adatot Adatkezelő nem tárolja el, azt haladéktalanul törli az informatikai rendszeréből.

Az adatkezelés célja:
Adatkezelővel történő üzenetváltás lehetővé tétele a Felhasználó számára. A webhelyet meglátogató Felhasználó fent megjelölt önként megadott személyes adatai, elérhetőségei kezelésének célja a webhely üzenetváltással kapcsolatos szolgáltatásai igénybe vételének lehetővé tétele az érintett Felhasználó számára.

Az ezzel kapcsolatos szolgáltatások:
üzenetküldés az üzenetküldő felületen („Kapcsolat” oldal),
e-mail útján küldött üzenet fogadása (a webhelyen feltüntetett e-mail cím(ek) használatával),
a fenti módokon Adatkezelőhöz érkező üzenetek megválaszolása, amit Adatkezelő 48 órán belül teljesít,
Felhasználó komplexebb igényét tartalmazó üzenete esetén az igényének telefonon történő megválaszolása.

Az adatkezelés időtartama:
Adatkezelő az adatokat a cél megvalósulásáig kezeli.
Ennek megfelelően az üzenetet küldő Felhasználók esetében az adatkezelés időtartama az üzenet megválaszolásáig, illetve a Felhasználó igényének teljesítéséig tart. Adatkezelő az üzenet megválaszolását/igény teljesítését követően törli az e célból kezelt adatokat. Amennyiben az információcserére több, kapcsolódó témájú üzenetváltással kerül sor, abban az esetben az információcsere befejeztével, illetve az igény teljesítésével törli Adatkezelő az adatokat.

Az adatok tárolásának módja:
Adatkezelő informatikai rendszerében elkülönülő adatkezelési listán, az információcsere időtartamának végéig.