Van, amire még keresed a választ?

fogszabályozó

Mivel kell készülnöm a kontroll vizsgálatra?

A kontroll vizsgálatokra minden esetben szükséges elvinned a már hordott síneket, és a soron következő néhány sínt. Ezért a már nem hordott síneket is szükséges megtartanod.

Mivel kereshetem az ügyfélszolgálatot telefonon?

Telefonon továbbra is kérhetsz időpontot konzultációra, illetve jelezheted a kezelés megrendelését, esetleges elhagyott vagy eltört sínek pótlásának igényét. 

Mivel kereshetem az ügyfélszolgálatot email-ben?


A Smilezor központi ügyfélszolgálat többféle esetben áll a rendelkezésedre. Azonban szakmai kérdések esetén, kérlek keresd fel kezelőorvosodat. Panasz esetén az info@smilezor.hu email címen vedd fel velünk a kapcsolatot és igyekszünk mihamarabb válaszolni neked! 

Mikor láthatom a tervet?

Az első találkozáskor készült lenyomataidat a laborban digitalizáljuk, majd azok alapján készítjük el a digitális terveket. Az elkészült terveket orvosi ellenőrzés után meg tudod tekinteni az online rendszerünkben, vagy a rendelőben a kezelő orvosodnál. 

Volt már fogszabályozóm, lehet-e újrakezdenem?

Természetesen.
Gyakran találkozunk olyan páciensekkel, akik fiatalabb korban már átestek fogszabályozáson, melynek eredményével vagy nem volt elégedett, vagy visszarendeződtek a fogai. Ezért is hívjuk fel sokszor a figyelmed a kezelés végén szükséges helyben tartóra.

Megrepedt / eltört / elveszett a sínem, mit tegyek?

Amint azt tapasztalod, hogy a síned megsérült/elveszett, fordulj ügyfélszolgálatunkhoz, és kérd a sín cseréjét! Ehhez két információt kell megadnod a sínről: alsó, vagy felső fog ív, továbbá, hogy hányas számú sín sérült meg. A sínt ingyenesen cseréljük neked a kapacitásunktól függően 1-5 munkanapon belül.

Tipp: Őrizd meg az előző síned, hogy ha elveszted valamelyiket, akkor amíg vársz a csere sínre, használni tudd az előzőt, hogy a fogaid visszarendeződését meg tudd akadályozni!

Vágja a sín az ajkamat. Mi a teendő?

Nagy gondot fordítunk a sínek széleinek kézzel történő csiszolására és polírozására, de sajnos néhány esetben előfordul, hogy a sín sérti a páciensek száját. Minden esetben javasoljuk, hogy amint ezt tapasztalod, fordulj ügyfélszolgálatunkhoz! Azonban érdemes tudni, hogy az esetek 90 %-ában egy kis viasz vagy reszelés a sín széléből megoldást nyújt a kellemetlenségre.   

Elkezdtem a kezelést, de nagyon kellemetlen, ez normális?

Bár a láthatatlan fogszabályozó sokkal kíméletesebben és kevesebb fájdalommal mozgatja a fogakat, mint hagyományos fém társa, mégis járhat kellemetlen érzéssel. A pácienseink 80 %-a azonban kellemetlenséget csak a sínek hordásának első 3-4 napjában tapasztal, utána szinte észre sem veszik azokat. Ez azért van, mert a fogszabályozás a fogak mozgatásával jár, ami miatt sajnos nem lehet egy kezelés sem teljesen fájdalommentes, de amint elkezdenek mozogni a fogak, ez gyorsan el fog múlni.

Fáj-e a sínek hordása? Zavarhat a beszédben?

A síneket néhány nap alatt annyira megszokod, hogy észre sem fogod venni a kezelés alatt.

Ki kell húzni a fogaimat?

Ezt minden esetben a kezelőorvos fogja meghatározni.

Mikor lehet szükség a sínbe épített ideiglenes fogpótlásra?

Amennyiben a kezelés folyamán eltávolításra kerül egy, vagy több fog, továbbá akkor ha van hiányzó fogad melyet szeretnél pótolni a fogszabályozás idejére. Ez segíthet abban, hogy a fogszabályozás ideje alatt a fog hiányból adódó hézag mások számára ne legyen látható, így töretlen önbizalommal és komfortal viselheted a fogszabályozódat.

Mi szükséges ahhoz, hogy a kezelés után ne rendeződjenek vissza a fogaim?

A helyben tartó készülékek azt a célt szolgálják, hogy a fogszabályozás után a fogak be tudjanak annyira csontosodni, hogy később már ne tudjanak elmozdulni a helyükről. Többfajta készülékkel is meg tudjuk akadályozni, hogy újra fogszabályozóra legyen szükséged, a Smilezornál elérhető kivehető éjszakai verzió és beragasztott ív is. Ezt már az első konzultáción is kihangsúlyozzuk, és ezért is szeretnénk veled találkozni a kezelés végén. Az, hogy neked milyen helyben tartó szükséges és azt meddig kell hordanod, a kezelés hosszán, és a személyes döntéseden is múlik.

Az utolsó sínemet kezdem hordani, mit kell tennem utána?

Amikor az utolsó sínedet teszed fel, mindenképp keresd fel a kezelőorvosodat, hogy időpontot tudjatok egyeztetni a vizsgálatra! Ezen a konzultáción fogjátok átbeszélni a kezelőorvossal a fogszabályozás eredményét, a lezárásának menetét és a helyben tartás módját.

Milyen kezelések előzhetik meg a fogszabályozást?

A fogszabályozást megelőzően mindig szükséges röntgenfelvételeket készíteni. A tervezéstől és az esettől függően szükség lehet IPR reszelésre és attachmentek ragasztására is.

Mennyi ideig tart a kezelés?

Esetenként változik a kezelés hossza! A kezelések a legtöbb esetben 4-10 hónaposak.

Milyen korosztálynak készül a láthatatlan fogszabályozó?

Felnőtteknél nincsen felső határa annak, hogy sikeres lesz-e egy kezelés.

Milyen gyakran szükséges kontroll vizsgálaton megjelennem?

A sínes fogszabályozás lehetővé teszi azt, hogy nincs szükség sűrű kontroll vizsgálatokra, azonban ez nem azt jelenti, hogy teljesen elhanyagolható! A kezelés közben 8-10 hetente (6-8 hetente) érdemes visszalátogatni a rendelőbe, azonban ezt szükséges megbeszélned az orvosoddal.

Külföldön élek, hányszor kell megjelennem a rendelőben a kezelés során?

A kezeléshez mindenképpen szükséges egy konzultáció, melynek alkalmával a fogorvos eldönti, hogy megoldható-e az eset a Smilezor láthatatlan fogszabályozóval. Amennyiben igen a rendszer lehetővé teszi számunkra, hogy a kezeléshez szükséges összes sínt egyben át adjuk. A sínek átadás minden esetben a rendelőben történik, hiszen egyéb kezelések is szükségesek lehetnek a számodra. A kezelés közben minimum egyszer szükséges visszaadatogatnod rendelőbe, abban az esteben, ha a fogszabályozás rendben zajlik és a kezelő orvos sem adott más utasítást.

A rendezetlen fogsor hogyan hat ki az egészségemre?

A rendezett fogsor sokkal könnyebben tisztítható, ezáltal kevésbé rakódik le ételmaradék és lepedék a fogak között és a szájban, így kisebb az esélye a fogkő kialakulásának is. Nem is gondolnák sokan, hogy gyakori nyak-, hát-, vagy fejfájásuk oka a szájban keresendő. Egy jól működő, egészséges fogazat kihat az ember egész testének folyamataira, így nagyon fontos, hogy ne csak akkor forduljunk fogorvosunkhoz, ha már nagy a baj. A fogak betegségei és elvesztésük nagy számban megelőzhető jól szabályozott fogakkal, és évenkénti kontrollal.

Programom van, amin nem tudom viselni a fogszabályozót. Kivehetem néhány órára vagy egy napra?

Igen, ha olyan programod van, amin nem szeretnéd, hogy a fogszabályozó bent legyen, nyugodtan hagyd otthon, de figyelj rá, hogy amennyi időt nem hordtad a fogszabályozót, annyi idővel kitold az adott sín hordási idejét. Nagyon fontos azonban, hogy maximum egyhuzamban 1 napot hagyhatsz ki a fogszabályozó hordásából, ennél hosszabb időtartam már gondot okozhat.

Mik az előnyei és a hátrányai?

Előnyei: Higiénikus, esztétikus, kíméletes, pontos, kivehető, kiszámítható, modern

Hátrányai: kivehetősége miatt nagyban függ a kezelés sikeressége a páciens közreműködésétől.

Ehetek és ihatok a sínek használata közben?

A sínekben csak vizet lehet fogyasztani. Üdítő, tea, kávé stb. fogyasztása esetén ki kell venni a síneket, és alaposan át kell öblögetni vízzel a szájüreget, mielőtt visszahelyezzük a sínt. Evés után pedig fogat kell mosni. Sajnos ez némi áldozattal jár, de a szép mosolyért érdemes egy rövid időre figyelni ezekre.

Részletfizetési lehetőség

Cégünk lehetőséget biztosít a kezelés 6 részletben való kifizetésére. A részletfizetéshez nem szükséges hitelbírálat, vagy jövedelemigazolás, mivel ez egy cégünk által biztosított belsős finanszírozási lehetőség.

Mire kell figyelni az ápolás során?

Tisztítása: A síneket az eltávolításukkor és a behelyezésük előtt is langyos vízzel öblítsük le! A síneket fogkefével, fogkrémmel és fogszabályozó tisztító készítményekkel is tisztíthatod, melyeket akár a webshopunkból is beszerezhetsz Forró vizet azonban ne használj, mert a sínek deformálódhatnak tőle.

Tárolása: Az aktuálisan hordott síneket mindig a hozzá kapott tartó dobozban tároljuk, hiszen az megvédi azokat a szennyeződésektől és a sérülésektől.

A sín és a fogak között egy kis levegős hézag van, ez normális?

Igen, ez teljesen normális! Amikor egy sínnel a frontfogakat mozgatjuk, akkor a sínnek idő kell, mire annyit mozdít a fogakon, hogy teljesen fel tudjon illeszkedni rá a sín. Így sajnos néha előfordul, hogy pár napig egy kis hézag lesz a sín és a fogak között. Nyugodtan próbáld néha feljebb tolni a sínt, hogy gyorsabban tudjon a helyére kerülni. Légy türelmes, a kezelés előrehaladtával ez egyre kevesebb esetben fog előfordulni, és használj chewies-t. Azonban ne aggódj, fogszabályozó hatásfokát nem befolyásolják a hézagok!

Mennyi ideig kell hordani egy sínt?

A síneket minimum 10 napig, naponta 22 órán át kell hordani. Azonban fontos tudni, hogy fogak mozgásának sebessége egyénenként eltér, így előfordulhat, hogy a te esetedben 10 nap után még nem fog felpattanni a következő sín. Semmi gond! Hordd tovább az előző sínt még 2-3-4-5 napig, ha ezután sem megy fel az új sín, akkor mindenképp fordulj ügyfélszolgálatunkhoz, hogy mielőbb megoldást találjunk a problémára! Az is előfordulhat, hogy a kezelő orvosod 10 napos hordási periódusnál rövidebbet határoz meg.

Részletfizetés esetén hogyan kapom meg a síneket?

A 6 hónapos részletfizetés esetén a hat havi sín adagot a rendelőben adja át a kezelőorvos, a fennmaradó síneket az utolsó részlet kifizetését követően elküldjük a részedre.

Milyen előnyei vannak a láthatatlan fogszabályozónak?

 1. Kiszámíthatóság.
 2. A kezelés időtartama alatt nem kell hetente-kéthetente a rendelőbe járnod. Igény esetén előre el tudjuk készíteni a fogszabályzókat a kezelés elejétől a végéig.
 3. A fogszabályzó viselőjének a komfortérzete nem romlik és magabiztos maradhat, mivel a sínek – az esztétikát szem előtt tartva – átlátszó orvosi műanyagból készülnek.

  Bár a technikai háttér biztosított a kezeléshez, ennek ellenére nagyon sok múlik a fogszabályzó viselőjén: amennyiben nem hordja megfelelően az eszközt, akkor lelassul a kezelés. A mai, modern fogszabályozási lehetőségeknek köszönhetően ritkábban kell megjelenni a rendelőben, kényelmesebb a készülék viselése, és a fogorvosi székben eltöltött idő is jelentősen lecsökken. Soha nem késő belevágni, hiszen felnőtt korban is tökéletes eredményt lehet elérni, az esztétikus készülékeknek köszönhetően pedig a kezelés észrevehetetlen.

Mi csökkenti a hatásfokát?

Amennyiben kevesebbet hordja a páciens az előírtaknál, és nem megfelelő időközönként cseréli a síneket.

Mikor kell eldönteni, hogy melyik fizetési konstrukciót választom?

Elég a tervek megtekintése után eldönteni, de természetesen már időpontfoglaláskor is jelezheted munkatársunknál.

Milyen anyagból és milyen technológiával készül?

A láthatatlan fogszabályozó rendszer áttetsző (láthatatlan, biokompatibilis műanyag) sínek sorozata, amely lépésről-lépésre kíméletesen mozgatja a fogakat az ideális helyzetükbe.
Alapja egy rendkívül pontos és hatékony fogászati szoftver, amivel képesek vagyunk megtervezni az elvárt állapotot. A legújabb technikával bíró szoftvernek köszönhetően ez az esztétikus és higiénikus fogszabályozó rendszer sokkal pontosabban és gyorsabban működik, mint egy hagyományos, fogakra rögzített fogszabályzó. A tervezést követően 3D nyomtató segítségével állítjuk elő a készüléket.

Milyen esetben van rá szükség és mikor nem javasolt a Smilezor fogszabályozás?

Azoknak ajánlott a termék, akik

 • gyorsan és észrevétlenül szeretnél egészségesebb és szebb mosolyt elérni a fogszabályozással,
 • nem szeretnél ragasztott fogszabályzót,
 • kiszámítható kezelésre vágysz,
 • fontosnak tartod a száj higiéniáját a fogszabályozás alatt is,
 • sportolni, vagy fúvós hangszeren szeretnél játszani a fogszabályozás ideje alatt

Döntési szempontok és kizáró tényezők egy része pontokba szedve:

 • tejfogak megléte
 • elhívatottság hiánya
 • eset bonyolultsága: olyan eset, amikor már érdemesebb lehet ragasztott fogszabályozót tenni.

Minden eset más, ezért alapvetően az orvosi vélemény az irányadó.

Mikor esedékes az első részlet fizetése?

Az első részletet a sínek átvétele előtt szükséges kifizetni. A további részletek pedig a sínek átvételének a dátumától függően havi gyakorisággal.

Mire való az orthopulse készülék, és hogyan tudom megvásárolni?

OrthoPulse® 2.0 alacsony intezítású infravörös fényt használ, amely hatékonyan gyorsítja a fogszabályozás során végbemenő csontátépülést, és a kezelési időt. A készülék segítségével akár 50% – al csökkenthető a fogszabályozás időtartama, ami a gyakorlatban azt jelentik, hogy 14 napos síncseréket akár 6-7 napra is lehet csökkenteni. A készülék segítségével a fogak mozgatása is kíméletesebben történik. Azoknak ajánljuk, akik szeretnék egy professzionális készülék segítségével meggyorsítani a kezelésüket.
Amennyiben az OrthoPulse® készülék szeretnéd használni a kezelésed során, vagy bővebb tájékoztatást szeretnél kapni a készülékről, akkor azt központi ügyfélszolgálatunk, vagy a kezelőorvosodnál tudod megtenni.

részletfizetés

Szükséges-e a részletfizetéshez bírálat, vagy bármilyen igazolás?

A részletfizetés nem kötött sem hitelbírálathoz sem jövedelemigazoláshoz ez a Smilezor saját hitele melyet azért találtunk ki, hogy mindenki számára elérhető legyen a gyönyörű mosoly.

Tudok kérni részletfizetést?

Természetesen Igen!
Alap esetben a kezelést minden esetben 2 részletben szükséges kifizetni

 • Lenyomatvételkor szükséges kifizetni az összeg első felét.
 • Átvételkor pedig a fennmaradó összeget.

Hol tájékozódhatok részletesebben a részletfizetésről?

A partnerfogászatokon, vagy telefonos/e-mailes elérhetőségünkön is érdeklődhetsz munkatársainknál.

Mikor kell eldönteni, hogy melyik fizetési konstrukciót választom?

Elég a tervek megtekintése után eldönteni, de természetesen már időpontfoglaláskor is jelezheted munkatársunknál.

Mikor esedékes az első részlet fizetése?

Az első részletet a sínek átvétele előtt szükséges kifizetni. A további részletek pedig a sínek átvételének a dátumától függően havi gyakorisággal.

Szükséges-e a részletfizetéshez bírálat, vagy bármilyen papír?

Nem a részletfizetéshez nincs szükség hitelbírálatra, vagy számlák bemutatására.

Celunk

A fogszabályozás költségei

A Smilezor láthatatlan fogszabályozás más fogszabályozó rendszereknél költséghatékonyabb. Ez a Smilezornál használt innovatív technológiáknak köszönhető, valamint annak, hogy a gyártó az orvospartnerek közreműködésével közvetlenül a páciensek számára értékesíti a kezeléseket. Ennek köszönhetően elérhető áron biztosítjuk a fogszabályozókat, szakértelem, és magas minőség megtartása mellet.

Megoldható esetek

Torlodott Fogak

Torlódott fogak

A torlódásról akkor beszélünk, amikor nincs elég hely a fogaknak, így azok nem férnek el a fogíven belül. Kialakulhat a fogak, és az állkapocs mérete miatt, illetve a bölcsességfogak rendellenes irányú növekedése okán. A torlódott fogazat nem csak esztétikai problémákat okoz, hanem emiatt fogínygyulladás, fogszuvasodás, fogkő alakul ki.

Nyitott Harapas

Nyitott harapás

A fogsor összezárásakor a fogak nem megfelelően érintkeznek, a felső metszőfogak nem fedik az alsó metszőfogakat, így rés alakul ki köztük. Kialakulhat nyitott harapás az oldalsó fogaknál is. A nyitott harapás akadályozhatja a pácienseket a megfelelő rágásban, és beszédben is.

Melyharapas

Mélyharapás

Mélyharapásnál a felső metszőfogak a kelleténél jobban fedik az alsó metszőfogakat. Az alsó metszőfogak élei gyakran hozzáérnek a szájpadláshoz, ami íny visszahúzódáshoz, és irritációhoz vezethet. A lakosság 70% – nak valamilyen fokú mélyharapása van.

Reses Fogazat

Réses fogazat

A fogak torlódásának az ellenkezője, túl sok hely van az egyes fogak között. Kialakulhat a fogak, és az állkapocs méreteiből adódóan, illetve hiányzó fogak miatt is. A réses fogazat következtében kialakulhat beszédhiba is.

Tulharapas

Túlharapás

A felső fogsor fokozottan előrébb áll az alsóhoz képest. Kialakulhat örökletesen is, de a gyermekkori rossz szokások is okozhatják, mint pl.: ujjszopás, vagy nyelvlökéses nyelés.

Kereszharapas

Keresztharapás

A keresztharapásnál az alsó fogak a felsők elé harapnak, kiterjedhet az egész fogsorra is, de kialakulhat csak egy-egy fog esetében is.

Technologia 1

A technológia

A fogszabályozó sínek többrétegű (multilayer) anyagból készülnek, ez a legújabb és leghatékonyabb ma elérhető technológia, mely biztosítja a fogak mozgatásához az egyenletes erőket.

A technológia

Technologia 1

A fogszabályozó sínek többrétegű (multilayer) anyagból készülnek, ez a legújabb és leghatékonyabb ma elérhető technológia, mely biztosítja a fogak mozgatásához az egyenletes erőket.

Technologia 2

3D nyomtatás

A láthatatlan fogszabályozók gyártásához elengedhetetlen eszköz a rendkívül pontos 3D nyomtató. Cégünk egy speciálisan fogászati célokra kifejlesztett 3D nyomtatót használ a modellek gyártásához, ami alapján a fogszabályozó sínek elkészülnek.

3D nyomtatás

Technologia 2

A láthatatlan fogszabályozók gyártásához elengedhetetlen eszköz a rendkívül pontos 3D nyomtató. Cégünk egy speciálisan fogászati célokra kifejlesztett 3D nyomtatót használ a modellek gyártásához, ami alapján a fogszabályozó sínek elkészülnek.

Technologia 3

Tervező szoftver

A fogszabályozó kezelések tervezése egy speciális 3D tervező szoftver segítségével történik, mely lehetővé teszi, hogy megtervezzük a kívánt végeredményt, figyelembe a páciens igényeit, az orvos utasításait, valamint a fogak adottságait. A Smilezor láthatatlan fogszabályozók több különböző csúcsminőségű 3D tervező szoftver használatával készülnek. Ennek köszönhetően a megoldható esetek skálája bővebb, a különböző technológiák megoldást nyújtanak az egyszerűtől az egészen bonyolult esetek megtervezéséig.

Tervező szoftver

Technologia 3

A fogszabályozó kezelések tervezése egy speciális 3D tervező szoftver segítségével történik, mely lehetővé teszi, hogy megtervezzük a kívánt végeredményt, figyelembe a páciens igényeit, az orvos utasításait, valamint a fogak adottságait. A Smilezor láthatatlan fogszabályozók több különböző csúcsminőségű 3D tervező szoftver használatával készülnek. Ennek köszönhetően a megoldható esetek skálája bővebb, a különböző technológiák megoldást nyújtanak az egyszerűtől az egészen bonyolult esetek megtervezéséig.