Kérjük válassz milyen tartalmakat szeretnél látni!

A digitális tervezés szerepe a fogszabályozásban, különös tekintettel a Smilezor modern technológiájára.

Edm Dw Palyazat

Ahogyan számos iparág óriási változásokon megy keresztül úgy a fogászatban használt technológiák is gyorsan változnak és fejlődnek.

A legnagyobb változást a digitális technológiák megjelenése hozta, ekkor került előtérbe a 3D nyomtatás a fogászatban. Ezek a változások olyan új készülékeket, kezelési módokat biztosítanak a páciensek számára, amelyek számos előnnyel járnak. 

A digitalizáció eredménye

A fogászat digitalizációjának egyik legfontosabb eredménye a modern láthatatlan fogszabályozók megjelenése, amelynek az előállítása lehetetlen lenne a digitális tervezés és a 3D nyomtatás nélkül. A digitális tervezés lehetővé teszi a páciensek és a kezelőorvos számára, hogy a fogszabályozás által elérni kívánt eredményt a kezelés megkezdése előtt megtekinthesse. Továbbá láthatóvá válik a kezelés becsült hossza és az egyes lépések hónapról hónapra. Ez a hagyományos rögzített fogszabályozók esetében elképzelhetetlen lenne, így az ilyen készülékek ezen szempontok alapján kiszámíthatatlanabbak a páciensek számára. 

A digitális tervezést Smiezor láthatatlan fogszabályozók esetében egy digitális tervezési specialista végzi, és munkáját egy szakorvos kontrollálja. Ez a folyamat minden esetben közös munkát igényel a kezelőorvossal, hiszen az esetnek megfelelő és  páciensek céljaival megegyező instrukciók szükségesek hozzá.

A digitális tervezés menete

 A tervezés egy speciálisan erre a célra kifejlesztett szoftverben történik, amely képes segítségül hívni a mesterséges intelligenciát is. A tervezési folyamat elkezdéséhez elengedhetetlen egy hagyományosan, vagy digitálisan vett lenyomat a fogak jelenlegi helyzetéről, továbbá röntgen felvételek, száj és arc fotók megléte. A tervezési folyamat végeztével a tervek elérhetővé válnak a kezelőorvos és a páciens számára is. A digitális tervezés során nem csak a végeredmény kerül meghatározásra, hanem a kezelés hossza, és a kezelés során használt egyéb kiegészítők is.

Összegezve a digitális tervezés lehetővé teszi a páciensek és orvosok számára azt, hogy a fogszabályozó kezelés megkezdése előtt láthassák a becsült végeredményt, ezáltal a céljuknak legmegfelelőbb kezelési módot választhassák. 

CTA pin

Válaszd a hozzád legközelebbi rendelőt!

És tedd meg az első lépést a szebb mosoly ösvényén!
Térképes Kereső